Contact maken bij dementie met zingen en muziek!

                                                              

Alzheimercafé Breukelen op dinsdagavond 6 februari a.s. 

Mensen met dementie hebben baat bij muziek. Het beïnvloedt de stemming positief en het is een makkelijke manier om contact te maken. Muziek is één van de laatste prikkels in het brein die (nog) tot reacties kan leiden, dus ook voor mensen met dementie in een vergevorderd stadium kan muziek en zingen positief bijdragen. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Ook blijkt uit onderzoek dat muziektherapie voor mensen met de ziekte van Alzheimer effectief is in het verbeteren van sociale vaardigheden en de emotionele toestand, en in het verminderen van gedragsproblemen.
Hoe werkt dit alles? 

En wist u dat er een Alzheimerkoor in Breukelen bestaat? Het koor biedt mensen met dementie en hun mantelzorgers wekelijks op donderdag een plek om samen te zingen. Samen zingen is fijn, door de muziek komen vergeten liedjes en herinneringen naar boven en is er contact mogelijk. 

Nieuwsgierig geworden? Frederique Kamphuis is een bevlogen dirigent van het Alzheimerkoor en deelt levendig haar kennis en ervaringen met u.
Iedereen die belangstelling heeft is welkom bij deze gratis toegankelijke bijeenkomst op dinsdag 6 februari  a.s. van 19.30 tot 21.00 uur.

Locatie: Welzijn Stichtse Vecht in Het Trefpunt, flat ’t Heycop 1e etage (flat links naast De Aa 50) te Breukelen.

 

 

 

 

Alzheimercafé Breukelen op dinsdagavond 6 februari a.s.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions