Eerste 10 signalen van dementie en welke vormen van dementie bestaan er?

 

                                                              

                                          Alzheimercafé Breukelen op 5 juni a.s.

De eerste verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Meestal merkt de partner of een familielid dat er iets 'niet pluis’ is. Het valt op dat iemand terugkerende geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in karakter heeft. Er zijn veel soorten dementie, zoals alzheimer en vasculaire dementie die ieder hun eigen kenmerken hebben en gedragingen veroorzaken. Hoe herken je de signalen en hoe ga je hiermee om?

Suzanne Lans, Specialist Ouderengeneeskundebij De Rijnhoven, bespreekt deze onderwerpen o.l.v. een deskundige gespreksleider. Er is uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en om onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Er is een tafel  met informatie en folders over dementie van Alzheimer Nederland en andere organisaties.

Iedereen die belangstelling heeft is welkom bij deze gratis toegankelijke bijeenkomst op dinsdag 5 juni a.s. van 19.30 tot 21.00 uur.

Locatie: Welzijn Stichtse Vecht in Het Trefpunt
flat ’t Heycop (Heycop 2, links naast De Aa 50) te Breukelen.

Contact Steunpunt Mantelzorg, tel. (0346) 290710

Het Alzheimercafé Breukelen wordt georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht i.s.m. Zorggroep De Vechtstreek en Alzheimer Nederland.

Meer informatie bij
Marianne Jonker, Coördinator Steunpunt Mantelzorg, mob 06-45103660 of tel 0346 -  290 710

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions