Hoe ga je om met probleemgedrag bij dementie?

Alzheimercafé Breukelen op 7 november a.s.  

Dementie gaat vaak gepaard met persoonlijkheidsveranderingen en met gedragsproblemen zoals episodes van angst, achterdocht, neerslachtigheid, boosheid, rusteloosheid en lusteloosheid. Voor mantelzorgers is het een zware taak om hiermee dagelijks om te gaan. Veranderingen in de hersens veroorzaakt ander gedrag. Hoe kun je hier op een goede manier mee omgaan? Hoe blijf je contact maken?  

Judith van Schaik, Verpleegkundig Specialist Ouderen bespreekt dit onderwerp. Er is uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en om onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Er is een tafel  met informatie en folders over dementie van Alzheimer Nederland en andere organisaties. 

Iedereen die belangstelling heeft is welkom bij deze gratis toegankelijke bijeenkomst op dinsdag 7 november a.s. van 19.30 tot 21.00 uur. Locatie: Welzijn Stichtse Vecht in Het Trefpunt, flat ’t Heycop (Heycop 2, links naast De Aa 50) te Breukelen. Contact Steunpunt Mantelzorg, tel. (0346) 290710

Het Alzheimercafé Breukelen wordt georganiseerd door Welzijn Stichtse Vecht i.s.m. Zorggroep De Vechtstreek en Alzheimer Nederland. 

Meer informatie bij:
Marianne Jonker, Coördinator Steunpunt Mantelzorg, mob 06-45103660 of tel 0346-290710

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions