VACATURE Raad van Toezicht Welzijn Stichtse Vecht

Vrijwilligers met bestuurlijke kwaliteiten gezocht bij Welzijn Stichtse Vecht

De stichting is een deskundige partij in het sociale domein en betrokken bij veel welzijnsprojecten. Een paar voorbeelden zijn Vrijwilligerscentrale, Steunpunt Mantelzorg, Advies- en ondersteuningsdiensten, ontmoetingsactiviteiten, het Taalpunt en maatschappelijke begeleiding vergunninghouders. Welzijn Stichtse Vecht heeft bijna 600 vrijwilligers en 18 beroepskrachten.

Een  categorie vrijwilligers die minder bekend is, zijn leden van de Raad van Toezicht. Zij bemoeien zich niet met details , maar kijken mee en adviseren in grote lijnen over zaken als financiële rapportages, jaarplannen, personeelsbeleid, vrijwilligersbeleid e.d. De bedoeling is dat zij de directeur-bestuurder met raad en daad bij staan en enkele wettelijk vereiste controles uitvoeren. Uiteraard is enige ervaring rond management of financiële administratie  wel nodig. We zoeken liefst ook mensen die affiniteit hebben met het sociale domein.

Wie pakt de voorzittershamer over?

“We zoeken nu twee  nieuwe leden voor deze Raad van Toezicht  omdat er twee leden na vele jaren van trouwe dienst het stokje willen overgeven.” Aan het woord is Fred Knitel, die graag zijn voorzittershamer over wil dragen. “Het is een leuke, afwisselende  vrijwilligers-job waar je wel enige bestuurlijke kwaliteiten voor nodig hebt, maar je doet het samen met een team van 5 leden waarbij  ieder zijn of haar eigen ervaring en expertise inbrengt. Aan wie kunnen we het stokje overdragen?”.

Hebt u belangstelling of kent u iemand voor deze interessante functie? Kijk op: www.welzijnstichtsevecht.nl of neem contact op met de voorzitter Fred Knitel via info@welzijnsv.nl  of tel. (0294)230004. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Two Visions