CORONA: aangepaste dienstverlening en bereikbaarheid vanaf 19 oktober

Maatregelen Welzijn Stichtse Vecht vanaf 19 oktober 2020

Op 5 oktober hebben wij u geïnformeerd over onze aangepaste dienstverlening en bereikbaarheid. Door de verscherpte, landelijke maatregelen passen wij per maandag 19 oktober ons beleid aan.  

De huidige RIVM richtlijnen geven aan dat sport en bewegen op de plaats nog steeds mogelijk is. In het belang van de gezondheid van de deelnemers en medewerkers en het terugdringen van het virus kiest Welzijn Stichtse Vecht ervoor het aantal momenten van ontmoeten terug te dringen.

Wat betekent dit voor alle sport- en ontmoetingsactiviteiten
- Alle activiteiten die aangeboden worden door Welzijn Stichtse Vecht met een creatief, sportief  of sociaal karakter worden tot nader order gestopt.
- Onze locaties in Breukelen en Maarssenbroek zijn gesloten tot nader order.
- De zalen in De Vondel zijn dicht en zijn niet beschikbaar voor verhuur.
- De locatie in Maarssen (De Vondel) is geopend. Hier werken wij op afspraak.

We realiseren ons heel goed dat onze activiteiten belangrijk zijn voor het welzijn van mensen en met name voor het terugdringen van eenzaamheid. Toch nemen wij weloverwogen en met veel moeite deze beslissing. De aanpak van het virus is er op gericht het aantal ontmoetingen tussen mensen terug te dringen. Daarom heeft Welzijn Stichtse Vecht besloten deze vervelende maatregel te moeten treffen.  We zijn ervan overtuigd dat we alleen samen het virus klein krijgen.

Wat bieden wij u aan?
Het goede nieuws is dat we vanuit onze maatschappelijke functie door blijven gaan met de begeleiding en individuele ondersteuning De huisbezoeken gaan ook zo veel mogelijk door.

Zo kunt u ook nog steeds bij ons terecht met al uw vragen over welzijn, mantelzorgondersteuning, de Vrijwilligerscentrale of servicediensten. 

Onze medewerkers blijven bereikbaar en de receptie is dagelijks van 9.00 – 17.00 uur, op vrijdag tot 13.00 uur, telefonisch bereikbaar.

Wat vragen wij verder van u?
Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen verzoeken wij u om:
- Heeft u een afspraak met één van onze medewerkers? Bij binnenkomst of vertrek op één van onze locaties bent u verplicht een mondkapje te dragen. Ook tijdens het verplaatsen vragen wij u uw mondkapje op te houden. Wanneer u zit of staat is dit niet nodig.
- De verplichte 1,5 m afstand te blijven houden.
- Uw handen te desinfecteren.
- Thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en andere klachten die vaak voorkomen bij COVID-19.
- Geen gebruik te maken van de toiletten op onze locaties. In noodgevallen is toiletbezoek toegestaan.
- Geen gebruik te maken van de garderobe op onze locaties.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de dienstverlening van Welzijn Stichtse Vecht? Op de website leest u altijd ons laatste nieuws: www.welzijnstichtsevecht.nl. Voor vragen staan wij u graag telefonisch te woord via (0346) -29 07 10.

Update: 15 oktober 2020, 11.00 uur

----------------------------------------------

Maatregelen Welzijn Stichtse Vecht vanaf 5 oktober 2020

Op 22 juni hebben wij u geïnformeerd over onze aangepaste dienstverlening en bereikbaarheid. Voorzichtig en langzaam zijn we toen met onze diensten en activiteiten gestart. We zijn goed bezig en trots op alle groepen die heel bewust met de landelijke maatregelen omgaan en zich aan alle regels tegen het coronavirus houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

 Door de verscherpte, landelijke maatregelen hebben wij per 5 oktober ons interne beleid aangepast.  

 Wat betekent dit voor u?
 - Bij binnenkomst of vertrek op één van onze locaties bent u verplicht om een mondkapje te dragen. Ook tijdens het verplaatsen vragen wij u om uw mondkapje  op te houden. Wanneer u zit of staat is dit niet nodig.
-  Tijdens het sporten bent u niet verplicht om een mondkapje te dragen.
-  Er zijn maximaal 30 personen toegestaan per locatie. Hierbij tellen wij het personeel van Welzijn Stichtse Vecht niet mee.

Wat vragen wij verder van u?
Wij vinden het heel fijn dat u begrip heeft voor de aangepaste en beperkte vorm waarin wij u een aantal ontmoetingen en activiteiten aanbieden. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen verzoeken wij u om:
- De verplichte 1,5 m afstand te blijven waarborgen.
- Uw handen te desinfecteren.
- Thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en andere klachten die vaak voorkomen bij COVID-19.
- Geen gebruik te maken van de toiletten op onze locaties. In noodgevallen is toiletbezoek toegestaan.
- Geen gebruik te maken van de garderobe op onze locaties.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de dienstverlening van Welzijn Stichtse Vecht? Op de website leest u altijd ons laatste nieuws: www.welzijnstichtsevecht.nl. Voor vragen staan wij u graag telefonisch te woord via (0346) -29 07 10.

Update: 5 oktober 2020, 20.30 uur

----------------------------------------------
Maatregelen vanuit Welzijn Stichtse Vecht vanaf 22 juni 2020

De afgelopen weken heeft u de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus in uw leefomgeving ervaren. Voorzichtig en stap voor stap past iedereen zich aan, aan de nieuwe situatie. Ook Welzijn Stichtse Vecht start weer langzaam een deel van haar activiteiten en diensten op. Uiteraard houden wij ons hierbij aan de veiligheidsregels.  

Wat kunt u van ons verwachten?
Voor uw en onze veiligheid hebben wij onze locaties in Maarssen, Maarssenbroek en Breukelen opnieuw ingericht om het risico op besmetting te voorkomen. Daarbij hebben we:
- Rekening gehouden met het waarborgen van de 1,5 meter afstand.
- De locaties voorzien van desinfecterende handgel.
- Looproutes aangebracht.
- Ervoor gezorgd dat er geen contact kan plaatsvinden door het gebruik van gezamenlijke materialen.

Wat vragen wij van u?
Wij vinden het heel fijn dat u begrip heeft voor de aangepaste en beperkte vorm waarin wij u een aantal ontmoetingen en activiteiten gaan aanbieden. Net zoals u, zijn wij blij dat de gelegenheid er weer is. En wat we nog belangrijker vinden is uw veiligheid en die van onze medewerkers. Voor ons is het beschermen hiervan het uitgangspunt bij de dagelijkse beoordeling en afweging voor het aanbieden van activiteiten. En daar hebben wij ook uw hulp bij nodig. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen verzoeken wij u om:
- Thuis te blijven bij verkoudheidsklachten en andere klachten die vaak voorkomen bij COVID-19.
- Geen gebruik te maken van de toiletten op onze locaties. In noodgevallen is toiletbezoek toegestaan.
- Geen gebruik te maken van de garderobe op onze locaties.

Wilt u meer informatie of heeft uw vragen?
Met vragen over uw vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met uw contactpersoon of met  vrijwilligerscoördinator Lionne Schnitzeler op l.schnitzeler@welzijnsv.nl

Bent u van plan om een activiteit op te starten en wilt u weten hoe u dit het beste kunt aanpakken? De opbouwwerker denkt graag met u mee. Neem telefonisch contact op via (0346) -29 07 10.

. Marijke Boot         -     Breukelen, Loenen e.o.
. Leonie de Vries     -     Maarssendorp en Maarssenbroek
. Marjolein Borlee   -    Buurtsportcoach en Taalhuis

Wilt u graag op de hoogte blijven van de dienstverlening van Welzijn Stichtse Vecht? Op de website leest u altijd ons laatste nieuws: www.welzijnstichtsevecht.nl

Hopelijk tot snel op één van onze locaties waar u hartelijk wordt ontvangen!


Update: 22 juni 2020, 12.30 uur
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maatregelen vanuit Welzijn Stichtse Vecht tot 1 juni 2020   

 • Alle locaties van Welzijn Stichtse Vecht zijn gesloten
 • Alle activiteiten zijn gestaakt
 • Alle geplande huisbezoeken zijn geannuleerd. Nieuwe vragen van cliënten worden alleen telefonisch of per mail behandeld.

Een deel van onze dienstverlening gaat gewoon door:

 • De maaltijdenbezorging gaat door (met extra hygiënische maatregelen voor onze vrijwilligers)
 • Boodschappen kunnen blijven gedaan worden door onze vrijwilligers, maar met een veilige overdracht van geld en boodschappen (dus niet de woning van de cliënt betreden en 2 meter afstand houden).
 • U kunt ons telefonisch bereiken op (0346) 290710
 • U kunt ons mailen via info@welzijnsv.nl
 • Via onze website https://www.welzijnstichtsevecht.nl/ en https://www.facebook.com/welzijnsv/ houden wij u verder op de hoogte.

Hulp voor en door bewoners
Wij ondersteunen het bewonersinitiatief om hulpvraag en hulpaanbod met elkaar in verbinding te brengen. Welzijn Stichtse Vecht kan telefonisch hulp bieden bij uw online aanmeldingKijk op https://website.bewonersstichtsevecht.nl/corona/

 

Update: 24 maart 2020, 15.00 uur

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Maatregelen vanuit Welzijn Stichtse Vecht vanaf 15 maart 2020 

Welzijn Stichtse Vecht volgt in haar beleid de instructies van de landelijke en lokale overheid.
De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, cliënten, deelnemers en bezoekers staat hierbij voorop. Het is belangrijk dat wij met elkaar de maatregelen, adviezen en aanwijzingen van het kabinet, de GGD en het RIVM overnemen om samen besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het virus te beperken. 

Maatregelen vanuit Welzijn Stichtse Vecht

 • Alle activiteiten van Welzijn Stichtse Vecht zijn gestaakt tot 7 april 2020.
 • Alle locaties van Welzijn Stichtse Vecht zijn gesloten tot 7 april 2020.
 • Alle geplande huisbezoeken zijn geannuleerd tot 7 april 2020. Nieuwe vragen van cliënten worden alleen telefonisch of per e-mail behandeld.

Via onze website en Facebook houden wij u verder op de hoogte. 

Wij danken u voor uw begrip en hopen u vanaf 7 april weer te mogen verwelkomen.

Dit beleid kan wijzigen als wij van het kabinet, de rijksoverheid (RIVM) of de lokale overheid (GGD en gemeente) andere instructies krijgen. Het RIVM heeft de meest actuele informatie op hun website staan

                                                                                        

Update: 15 maart 2020, 20.30 uur

Design & Bouw: Smyler Web