Cursus tegen eenzaamheid start in Stichtse Vecht

Eenzaamheid is een onderwerp dat veel mensen bezig houdt. Logisch, want 40% van de bevolking heeft er last van. Je bent dus echt niet de enige. Om eenzaamheid aan te pakken is omgaan met anderen erg belangrijk. Verbondenheid met andere mensen is namelijk essentieel. Als je langer of ernstig last hebt van gevoelens van eenzaamheid los je dat echter niet op door alleen maar ‘onder de mensen’ te komen of lid te worden van een club. Daarom start dit voorjaar de cursus Creatief Leven in Stichtse Vecht. In deze cursus leer je wat je kunt doen tegen je gevoelens van eenzaamheid.

Cursus Creatief Leven
De cursus Creatief Leven start eind maart in Stichtse Vecht. Creatief staat voor: zelf je leven vorm geven. Als je weet wat je wilt, met wie je dat wilt doen en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen, geef jij op een creatieve manier richting aan je leven. Het is een serieuze maar vrolijke groepscursus van 8 bijeenkomsten van 2,5 uur voor volwassenen die zich eenzaam voelen en er iets aan willen doen. De cursus is één keer in de twee weken in Maarssen en daarnaast krijg je huiswerk mee. De cursus wordt gegeven door specialist eenzaamheid Ans Tersteeg in samenwerking met Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht, waar onder andere Welzijn Stichtse Vecht en de Gemeente Stichtse Vecht aan deelnemen.

Reacties van deelnemers
Had ik dit maar jaren eerder geweten.
Mijn leven is vanaf de eerste dag van de cursus al veranderd. 
Het heeft mij geholpen terwijl ik dacht het niet nodig te hebben.
Mijn rugzak is nu geleegd, ik geniet nu van de vrijheid en de ruimte die ik mezelf geef.

Aanmelden voor de cursus eenzaamheid
Wil je weten wat deze cursus anders maakt dan andere cursussen of vormen van hulpverlening bij eenzaamheid? Wil je weer graag onder de mensen komen en meer plezier uit het leven halen? Meld je dan aan voor de cursus bij Ans Tersteeg via 06 83876853 of per e-mail: info@aenbtraining.nl. Na aanmelding neemt zij contact met je op voor een intakegesprek. Ook voor meer informatie kun je contact opnemen. Deelname aan de cursus is gratis. Deelnemers betalen zelf alleen het werkboek en cursusmateriaal van €25,-. Meer informatie kun je vinden op: www.aenbtraining.nl

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices