Deel uw verhaal en ontmoet nieuwe mensen!

Hoe fijn is het om onder het genot van een kopje koffie of thee elkaar weer te ontmoeten en verhalen uit te wisselen. Om iemand te treffen met dezelfde interesses en daar nog een keer mee af te spreken. Voor velen was dit in deze coronatijd helaas niet mogelijk. We hebben veel thuis gezeten en er waren weinig activiteiten en daardoor ook minder ontmoetingen. Maar gelukkig kunnen we nu weer opstarten!

                   ‘Verwonder, herken, verdiep en vertel; daar krijgt u energie van!’

Verhalen delen: Sharing Stories
Bent u ongeveer 75+ of kent u iemand die interesse heeft? Welzijn Stichtse Vecht biedt u de mogelijkheid om via Sharing Stories in een coronaveilige omgeving in spelvorm verhalen te vertellen en te delen met anderen. Sharing Stories is een spelvorm met thema’s en vragen waarbij een spelleider u in ongeveer twee uur helpt verhalen te delen. In een groepje van vier personen vertelt u over het leven en luistert u naar de verhalen van anderen. Door te vertellen blikt u terug op de positieve ervaringen en denkt u aan momenten die u misschien al bent vergeten. De verhalen kunnen over verschillende levensfasen gaan: jeugd, gezinsleven, werkzame leven, het leven na 65 jaar enz. Daarnaast luistert u naar verhalen van anderen en leert u elkaar beter kennen.

Spelregels
U speelt het spel drie keer met dezelfde deelnemers in ongeveer drie tot zes weken. Aan het einde zijn er een aantal vragen over hoe u het heeft ervaren. Het spel wordt aangeboden op de locaties van Welzijn Stichtse Vecht. Heeft u interesse of kent u iemand bij wie dit spel past? Neem contact op met Marijke Boot, opbouwwerker Welzijn Stichtse Vecht, op (0346) 29 07 10 of mail naar m.boot@welzijnsv.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices