DemenTalent

Wat is DemenTalent?

Vrijwilligerswerk voor mensen met (beginnende) dementie

  • Heeft u (beginnende) dementie en ziet u nog voldoende mogelijkheden?
  • Wilt u bezig zijn met iets wat u écht leuk vindt om te doen?
  • Wilt u zich op een laagdrempelige manier inzetten bij u in de buurt?

Iedereen is welkom! Elke persoon is anders en heeft zijn of haar eigen voorkeuren en wensen. Vanuit uw talenten en interesses gaan we op zoek naar een vrijwilligersfunctie op maat. U staat daarin centraal. De nadruk ligt op wat u zelf wilt en kunt, en niet op wat u niet (meer) kunt.

Ervaringen van vrijwilligers:

“Ik voel me weer nuttig en ervaar weer dat ik meetel” – Ger, vrijwilliger

“Alzheimer neemt alles van je af. Wat je weet, wat je kunt, wie je bent. Wat je vroeger heel makkelijk deed is nu voor jou een uitdaging. Wat ik de leerlingen zou willen leren is dat je met alzheimer niet zielig bent maar dat je gewoon allemaal uitdagingen hebt. En als je die aangaat, maken ze je wel sterk” – Henk, vrijwilliger op een school

Wat brengt het u?

Misschien ervaart u een drempel om als vrijwilliger actief te worden. Het kan zijn dat u zich onzeker voelt of u bepaalde dingen nog wel kunt. Dat is heel normaal en dit geven bijna alle betrokken vrijwilligers aan. De ervaring leert dat na het overwinnen van die drempel vrijwilligers met dementie erg veel waarde hechten aan het bezig zijn en zich nuttig voelen. Ook het contact met andere mensen noemt men als belangrijke meerwaarde.

DemenTalent in Gemeente Stichtse Vecht

We gaan voor mensen met geheugenproblemen of dementie op zoek naar een waardevolle invulling van hun dag. DemenTalent in Stichtse Vecht biedt verschillende mogelijkheden aan om aan de slag te gaan. We zoeken naar een passende plek die aansluit bij uw verleden, hobby, interesse of werkervaring. We zorgen samen voor een beschermde omgeving en bieden goede begeleiding.

Wilt u onze ambassadeur zijn?

Het project DemenTalent is vóór mensen met dementie en daarom zoeken we iemand die onze ambassadeur wil zijn en samen met ons wil meedenken en meedoen. We hebben een leuke vacature voor een vrijwilliger met dementie. Zie de aparte vacaturebeschrijving.

Contact

Als u belangstelling heeft of meer wilt weten dan kunt u voor informatie terecht bij:

Samenwerkende organisaties

DemenTalent is een samenwerking van gemeente Stichtse Vecht, Welzijn Stichtse Vecht, Zorggroep De Vechtstreek, Maria Dommer, De Merenhoef, Rijnhoven, Alzheimer Nederland en Zorginnovatiebureau DAZ.

*****

Vacatures voor Vrijwilligers DemenTalent

Heeft u dementie en wilt u aan de slag blijven of onder de mensen zijn? Wij hebben vacatures voor enthousiaste vrijwilligers met dementie. Bekijk hieronder een paar voorbeelden. Lijkt het u leuk? Of hebt u een andere wens om aan de slag te gaan? Kom eens praten over de mogelijkheden.

Vacature: Een gezelligheidsmens met handige handen - bij Zorggroep De Vechtstreek in Breukelen

Voor afdeling de Eendracht zoeken wij een vrijwilliger die ons kan ondersteunen met het gezellig en netjes maken van de huiskamer. Dit alles onder het genot van een kopje koffie en gezelschap van onze bewoners. Werkzaamheden zijn oa koffie en thee zetten, was vouwen, met de bewoners fruit schoonmaken en gezellig op eten, een spelletje doen, planten verzorgen. Dagdeel en tijden in overleg. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Joke Koolschijn, j.koolschijn@szdv.nl of Marja Gasse, e-mail: m.gasse@szdv.nl Zorggroep de Vechtstreek, Locatie De Aa, De Aa 50, 3621VV Breukelen, telefoon 0346-258400

* * * * *

Vacature: Leuk werk én uw geheugen trainen? Bij ons kunt u beide combineren! -  Breukelen

Een leuke plek voor een gastvrouw of gastheer die koffie/thee verzorgt bij de Geheugengroep. De groep komt wekelijks bij elkaar en biedt naast geheugentraining ook veel gezelligheid. Zelf meedoen met alle gesprekken en opdrachten mag natuurlijk! Tijden: maandag van 10.00 - 11.30 uur in restaurant de Meander, de Driestroom, Breukelen. Meer weten?  Neem vrijblijvend contact op met Joke Koolschijn, e-mail: j.koolschijn@szdv.nl of Marja Gasse, e-mail: m.gasse@szdv.nl Zorggroep de Vechtstreek, Locatie De Aa, De Aa 50, 3621VV Breukelen, telefoon 0346-258400

* * * * *

*Vacature: Voorlezen aan jonge kinderen op basisschool

*Vacature: Schoolmoestuin onderhouden samen met kinderen of ouders

Bij basisschool ’t Bontenest in Maarssen. Dagdeel en tijden in overleg te bespreken. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Marianne Jonker, Steunpunt Mantelzorg, e-mail: m.jonker@welzijnsv.nl of met de Vrijwilligerscentrale, Welzijn Stichtse Vecht, telefoon 0346 - 290710

*****

Design & Bouw: Smyler Web