Eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar maken

Wist je dat 25% van de jongeren te maken heeft met gevoelens van eenzaamheid? En dat dit sinds de coronacrisis alleen maar groter is geworden? En wist je dat deze eenzame jongeren ook te kampen hebben met de lichamelijke gevolgen van eenzaamheid? Zoals slecht slapen, een verhoogde bloeddruk en een verminderde weerstand? Dit blijkt allemaal uit onderzoek onder eenzame jongeren.

Praten over eenzaamheid
Op het onderwerp eenzaamheid en jongeren heerst al langere tijd een taboe. Ouders, leerkrachten, decanen, schoolprofessionals, maatschappelijk werkers, huisartsen en natuurlijk jongeren hebben er baat bij om samen over het onderwerp eenzaamheid te praten. Ervaringen te delen. Informatie uit te wisselen. Het sneller herkennen van een eenzame jongere kan ervoor zorgen dat deze jongere sneller geholpen wordt. Denk bijvoorbeeld aan hulp zoeken als jongeren een laag zelfbeeld hebben of aanzetten tot het volgen van een training voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Kijk, luister en doe mee!
Dinsdag 28 september biedt Samen Tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht een avondprogramma aan speciaal voor jongeren én alle volwassenen die als professional of als ouder/verzorger met jongeren te maken hebben. Op een lichte manier maken we het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar. Door het kijken naar een documentaire en het luisteren naar een (online) lezing over het thema, in relatie tot jongeren, geven we je vast stof tot nadenken. Daarna maken we via de spelvorm “Over de Streep” op een laagdrempelige manier kennis met elkaar en delen we samen een aantal stellingen over eenzaamheid.

Aanmelden
Herken jij jezelf in het verhaal van de eenzame jongeren of sta jij vanuit jouw rol of professie dicht bij een jongere? Kom dan dinsdag 28 september naar Second Base in Maarssen. Aanmelden kan per mail bij Nadia Abouzia via n.abouzia@welzijnsv.nl

Datum:   Dinsdag 28 september
Tijd:         17.30 uur – 19.00 uur (wij zorgen voor eten en drinken)
Locatie:   Jongerenlocatie Second Base, Bisonspoor 237, Maarssen
Aanmelden: stuur een mail naar n.abouzia@welzijnsv.nl 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices