Feestelijke kerstbox voor ouderen

Al zeventien jaar organiseert het Nationaal Ouderenfonds kerstdiners voor eenzame ouderen. Dit uitje, dat voor velen een waardevolle en gezellige ontmoeting is, kon dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet doorgaan. Met de feestelijke kerstbox biedt het Nationaal Ouderenfonds een mooi alternatief. Samen met de plaatselijke vrijwilligers uit de Stichtse Vecht  is er nagedacht over een veilige manier van bezorgen en een ontmoeting op afstand.

Dit jaar worden duizenden ouderen in Nederland verrast met een kerstbox aan de deur. Waaronder ongeveer 75 ouderen in de Stichtse Vecht. Maarssen, Maarssenbroek en Breukelen werden voorzien en Welzijn Stichtse Vecht koos nu juist voor de kleine kernen zoals Loenen a/d Vecht, Loenersloot, Vreeland en Nigtevecht. Vanuit haar netwerk wisten ze betrokken vrijwilligers te vinden die op een veilige afstand de box op een ludieke manier hebben bezorgd. Daarnaast hebben de vrijwilligers een praatje gemaakt om op deze manier de ouderen een hart onder de riem te steken. In de box zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken. Iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow.

Bijna 70% van de ondervraagden uit het ouderenpanel van het Ouderenfonds geeft aan de feestdagen met minder mensen te vieren dan normaal en 25% slaat dit jaar zelfs alle feestdagen over. Het decembergevoel moet vooral voortkomen uit kerstversiering in huis, het draaien van kerstmuziek en ook de kerstkaart blijkt dit jaar extra populair. De meeste ouderen berusten zich in een rustige kerst, maar een deel geeft ook aan zich angstig te voelen en vreest nog lang niet af te zijn van het Covid-19 virus. Wij hopen met de kerstbox toch iets van dit gevoel weg te nemen bij de ouderen en ze even een lichtpuntje te bezorgen in deze tijd!

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices