Geheugengroep Blijf Actief

Actief blijven, zowel lichamelijk als geestelijk helpt bij het verbeteren van de conditie. Onderzoek toont aan dat mensen die vaker andere mensen ontmoeten langer actief blijven. Vooral voor mensen van 55 jaar en ouder is het van belang om zo lang mogelijk zelf van alles te blijven doen. U wordt misschien wat vergeetachtig, maar door actief te blijven ‘onthoudt’ uw lichaam langer bepaalde gewoonten en handelingen en blijft u soepeler functioneren. 'Use it or you lose it' is in dit verband een treffend Engels gezegde. Brein actief en lijf actief: dat is het motto van de ontmoetingsgroep Blijf Actief!

Voor wie is de ontmoetingsgroep?
De groep kan iets voor u betekenen wanneer u zelfstandig woont en u dit graag zo lang mogelijk vol wilt houden. Dat kan als u uw conditie zo lang mogelijk op peil houdt. De groep biedt gezelschap, structuur en deskundige begeleiding bij fysieke beweging, geheugentraining, gesprekken en andere activiteiten. U ontmoet andere mensen met wie u uw ervaringen kunt delen en u gebruikt gezamenlijk een lunch.

Vast programma en eigen inbreng
In kleine groepen (maximaal 10 mensen) met gelijkgestemden komt u één keer per week bij elkaar onder begeleiding van een deskundige medewerker. Vaste onderdelen van het programma zijn: fysiek bewegen, geheugengym en een lunch. U hebt verder een eigen inbreng in de andere activiteiten.

Voor mantelzorgers 
Bent u mantelzorger? Als partner, familie of vriend van iemand met vergeetachtigheid bent u ook van harte welkom. Er zijn een paar mogelijkheden voor u. U kunt meedoen met het programma zoals hier boven staat beschreven. Ook kunt u een deel van het programma gebruiken om andere mantelzorgers te ontmoeten. U kunt dan de steun ervaren van andere mensen in een vergelijkbare situatie thuis (lotgenotencontact). Vaak worden er tips en advies uitgewisseld maar het mag ook gewoon gezellig zijn. Het doel is dat u beter geïnformeerd bent en langer de zorg kunt volhouden. Aansluitend is er een gezamenlijke lunch.

Waar en wanneer?
De ontmoetingsgroep is iedere dinsdag in Breukelen. De locatie is in huiselijke sfeer. We maken gebruik van de ruimte van Zorggroep De Vechtstreek 

Meer informatie of aanmelden?
Wilt u ons bellen of mailen? Neem gerust en vrijblijvend contact op met een van de activiteitenbegeleiders.

Francina Degen, activiteitenbegeleider Blijf Actief breukelen
Telefoon: 0346-258400
E-mail: twijg@szdv.nl
Website: www.szdv.nl

Wilt u meer weten over mantelzorgondersteuning? Neemt u dan contact op met de consulenten van het Steunpunt Mantelzorg.

Marieke Reversma : 06 - 82 55 71 68

Lionne Schnitzeler: 06 - 83 05 63 89

U kunt ons mailen:  mantelzorg@welzijnsv.nl 

De ontmoetingsgroep Blijf Actief! is een initiatief van Welzijn Stichtse Vecht, ketenzorg dementie en Stichting Zorggroep De Vechtstreek.

Design & Bouw: Fly Webservices