Info Vervoer

Activiteitenbus Maarssen

De Activiteitenbus rijdt voor alle inwoners van de gemeente Maarssen van 55 jaar en ouder. Ook mensen die jonger zijn, maar een lichamelijke beperking hebben, kunnen er gebruik van maken (rolstoellift aanwezig). De bus zorgt voor vervoer van deur tot deur binnen de grenzen van Maarssen, Maarssenbroek, Maarsseveen, Molenpolder, Oud – Maarsseveen, Oud – Zuilen en Tienhoven.
Het lidmaatschap bedraagt € 25,00 per jaar en € 1,60 per enkele reis. De bus rijdt op werkdagen van 8.15 uur – 12.30 uur en 13.00 uur – 17.30 uur. Reserveren (minimaal één dag van te voren) op werkdagen van 9.00 uur – 11.00 uur, telefoonnummer: 0346-290715.

Servicedienst Maarssen

De servicedienst verzorgt vervoer (en indien nodig begeleiding) voor diegenen die niet van een andere vervoersvoorziening gebruik kunnen maken en inwoner zijn van de voormalig gemeente Maarssen.
Er wordt een kilometerprijs van € 0,35 in rekening gebracht. U betaalt het bedrag aan de chauffeur samen met eventueel parkeergeld.
Reserveren minimaal drie dagen voor u een rit wilt afspreken op werkdagen van maandag t/m donderdag van 09.00 - 12.00 uur, telefoonnummer: 0346-290716 of bellen naar 0346-290710. 

Regiotaxi Utrecht 

Openbaar vervoer voor iedereen (zelfstandig of met een begeleider). Het zorgt voor taxivervoer van deur tot deur binnen de regio en is beschikbaar dagelijks tussen 6.00 uur – 24.00 uur. Op vrijdag en zaterdag rijdt Regiotaxi Utrecht tot 01.30 de volgende dag. Kosten: €2,80 als starttarief en €0,70 per kilometer met een maximum van 25 kilometer. U kunt tot uiterlijk een uur van tevoren een rit reserveren. Indien u een geldige OV-begeleiderskaart heeft, kunt u, onder bepaalde voorwaarden, gratis een begeleider meenemen (opgeven bij boeking rit).

Als u lange tijd lichamelijke of psychische beperkingen hebt en geen gebruik kunt maken van openbaar vervoer kunt u in aanmerking komen voor korting. Een kortingspas kunt u aanvragen bij de gemeente.  Met kortingspas is het starttarief €1,00 en €0,25 per kilometer met een maximum van 25 kilometer.  U kunt gebruik maken van de terugbelservice waarbij u 5 à 10 minuten voor aankomst van de taxi wordt gebeld. Ook vertraging wordt dan doorgebeld. Reserveren van een rit kan bij de klantenservice van de regiocentrale, telefoonnummer : 088-0025400 of via www.regiotaxiutrecht.nl

 

Graag Gedaan Breukelen

Graag Gedaan verzorgt vervoer (en zonodig begeleiding) in situaties waarin andere instellingen, familie of vrienden niet kunnen helpen. Het is voor mensen die in Breukelen, Nieuwer ter Aa of Kockengen wonen. Er wordt een kilometerprijs van € 0,35 in rekening gebracht. U betaalt het bedrag aan de chauffeur samen met eventueel parkeergeld.
Voor meer informatie: maandag, woensdag en vrijdag van 9:00 tot 10:00 uur, telefoonnummer 0346-263800.

 

Gratis OV in Utrecht voor 66plus

De provincie Utrecht start dit najaar met een proef met gratis OV (buiten de spits) voor ouderen met een krappe beurs.” Op 19 september a.s. gaat deze proef van start. Dan start de campagne “66 plus? Gratis met tram en bus”.  

Wat zijn de voorwaarden voor de actie. 

  • Ouderen :66 jaar en ouder
  • Met een krappe beurs: 120% van de bijstandsnorm, dit is voor een alleenstaande € 17.700 per jaar en voor samenwonenden € 24.000 per jaar
  • Buiten de spits: GOV geldig na 9 uur ’s reizen en in het weekend de hele dag
  • Reisgebied OV recht : Binnen de provincie Utrecht gratis reizen.
  • Soort OV-chipkaart : Persoonlijke OV-chipkaart (om fraude te voorkomen)
  • Afbakening OV : tram, bus, buurtbus en Flex uitgevoerd binnen de concessies van U OV en Syntus Utrecht, niet de trein en Regiotaxi.  
  • Duur abonnement :  Één jaar, tot uiterlijk 9 december 2023.

Bekijk ook www.gratisreizenouderen.nl

Folder Gratis OV 66 plus

Aanvraagformulier 66 plus gratis OV abbonement tram en bus

Aanvraagformulier OV Chipkaart

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen, dan kunt u terecht bij de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) en de centrale informatiepunten (CIP) bij de bibilotheken.

 

OV-Begleiderskaart

De OV begeleiderskaart is bedoeld voor reizigers die niet zonder persoonlijke begeleiding met het openbaar vervoer kunnen reizen. Onder openbaar vervoer wordt verstaan, de openbare trein-, bus-, metro-, en tramdiensten volgens dienstregeling. Bij de beoordeling wordt gekeken of u op enigerlei wijze zelfstandig kunt reizen. Openbaar vervoerbedrijven bieden ook zelf assistentie aan. Als u met deze assistentie kunt reizen, wordt u geacht zelfstandig te kunnen reizen en komt u niet in aanmerking voor een OV Begeleiderskaart. Informatie: Argonaut Advies, afdeling      

Rode Kruis

Aangepast vervoer voor iedereen die minder mobiel is wegens leeftijd, handicap of chronische aandoening en begeleiding nodig heeft. De chauffeur en een begeleider helpen u van deur naar deur. Minimum voor rolstoelbus € 25, (van 0 - 30 kilometer), daarna € 0,85 per km extra. Minimum liggend vervoer zonder medische indicatie € 50,00 daarna € 1,25 per km. Tijdig aanvragen is gewenst (5 weken voor de datum van vervoer). Informatie en reserveren: 030-2520134. of www.rodekruis.nl/afdeling/utrecht

Sematax en Smoortax (reserveren 24 uur per dag)

Beide taxibedrijven verzorgen zowel individueel als groepsvervoer. De prijs wordt in tijd berekend.
Sematax op telefoonnummer: 0346-567670   Smoortax op telefoonnummer: 030-2616161 info@smoortax.nl

Valys

Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes buiten de regio. U kunt een reis boeken van deur tot deur, of als aanvulling op uw reis met het openbaar vervoer. U mag gratis een begeleider meenemen en maximaal 2 reisgenoten voor hetzelfde tarief als uzelf. U kunt alleen gebruik maken van Valys als u recht heeft op Wmo-vervoer, een rolstoel of een scootmobiel heeft of als u een gehandicapten-parkeerkaart of OV-begeleiderskaart heeft. Afhankelijk van uw beperking krijgt u een hoog of laag persoonlijk kilometerbudget.
Binnen dit budget reist u voor € 0,20 per km (daarboven € 1,31 per km). Een Valys-pas kost eenmalig € 6,80. Telefoonnummer Valys 0900-9630 of via de website www.valys.nl

Wet maatschappelijke ondersteuning

Mensen met een fysieke en/of verstandelijke functie-beperking kunnen een Wmo-regiotaxipas aanvragen waarmee men tegen gereduceerd tarief kan reizen met de Regiotaxi. U mag één persoon meenemen tegen het zelfde tarief. De beslissing voor toekenning van deze pas, ligt bij de gemeente. Wmo Loket Maarssen: 140346, maandag t/m vrijdag 8.30 uur – 17.00 uur, Endelhovenlaan 1 Maarssen.

Vergoeding zittend ziekenvervoer

Indien medisch noodzakelijk kunt u via uw zorgverzekeraar in bijzondere situaties in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van vervoer per eigen auto of openbaar vervoer. Dit betreft vervoer van en naar een ziekenhuis, instelling of zorgverlener voor het verkrijgen van medische zorg. 
Criteria:
U moet nierdialyse, chemotherapie of radiotherapie ondergaan; u kunt zich uitsluitend verplaatsen met een rolstoel; u bent zodanig visueel gehandicapt dat u niet zonder begeleider kunt reizen.
Voor alle criteria geldt: vergoeding is (vooraf!) ter beoordeling aan de zorgverzekeraar en de behandelend arts moet de medische gegevens invullen. Er geldt een eigen bijdrage van € 100,00. Informeer bij uw zorgverzekeraar.

Voor vragen over genoemde voorzieningen kunt u terecht bij de Informatiebalie van Welzijn Stichtse Vecht 0346-290710 of Graag Gedaan 0346-263800.

Zonnebloemauto

Voor wie is de Zonnebloemauto?
Voor iedereen van 18 jaar en ouder die gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel. Dit zijn zowel mensen met als zonder een relatie met de Zonnebloem.

Praktische informatie
De  Zonnebloemauto is een comfortabele aangepaste Fiat Doblo. Deze is als rolstoelauto zodanig aangepast dat achterin iemand in een rolstoel meegenomen kan worden, of een scootmobiel.Wordt er een scootmobiel meegenomen, dan kan deze persoon NIET op de scootmobiel blijven zitten.

Hoe werkt het?

  • Verhuur en praktische informatie loopt via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto
  • Om de auto te kunnen huren vraagt iemand eenmalig via de website een pasje aan, de kosten hiervan zijn € 10,=. Via het nummer op deze pas kan de auto gehuurd worden.
  • De huur van de auto zelf kost € 40,= per dag. De eerste 100 km zijn gratis, daarna zijn de bijkomende kosten € 0,20 per km. De benzinekosten zijn voor eigen rekening.

Voor het besturen van de auto kan iemand een chauffeur uit eigen netwerk meenemen, maar het is ook mogelijk hiervoor een vrijwilliger van de Zonnebloem in te schakelen, dit kun je op de website aangeven.

 

Uitgave april 2017. Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design & Bouw: Fly Webservices