Info Welzijn

Telefooncirkel: regelmatig een gezellig praatje

Het is altijd fijn als er iemand is, die weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er niet alleen voor. Vooral voor alleenwonenden is dit laagdrempelige en regelmatige contact met een ander niet altijd vanzelfsprekend. De telefooncirkel lost dat probleem op een eenvoudige manier op. Het regelmatige belrondje gaat langs acht tot tien alleenwonende mensen. Een vrijwilliger van Humanitas is het begin- en eindpunt van de keten en belt de eerste deelnemer. Die belt de volgende op de lijst en zo verder. Het belrondje wordt meerdere keren per week op afgesproken dagen gemaakt. Zo heb je op vaste dagen gezellig contact met een andere deelnemer. Wil je uitgebreid praten? Dan kun je afspreken om na afloop van het belrondje elkaar terug te bellen. Iedereen die alleen woont, kan meedoen. Oud én jong. Je betaalt alleen je eigen telefoontjes, dat is alles. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Klik hier om je aan te melden, mail naar telefooncirkel.utrecht@humanitas.nl of bel naar 06-28590257

Rode Kruis, afdeling Utrecht-Midden

In Maarssen worden welfare-activiteiten georganiseerd. Daarnaast verzorgt het Rode Kruis vakanties voor langdurig zieken en gehandicapten.
Informatie: Mevrouw T. Savelkoul, telefoon 0346-567439
 

Zonnebloem, afdeling Maarssen

Secretariaat: Marijke van Leeuwe 
Fazantenkamp 296 
3607 CN Maarssen 
Telefoon: 0346-570908

Zonnebloem, afdeling Breukelen

Tetje van der Ploeg, Tel: 0614505353

Zonnebloem, afdeling Loenen

Jan Mulder tel: 0294-234827

De Zonnebloem is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. De Zonnebloem zet zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap en mensen voor wie persoonlijk contact en deelneming aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend is. De Zonnebloem richt zich ondermeer op huisbezoek, aangepaste vakanties en activiteiten, waaronder winkelochtenden, dagboottochten, ontmoetingsochtenden, dagtrips en theatermiddagen.

Alzheimer Nederland, afd. Westelijk Utrecht

Voor informatie over o.a. Alzheimer Café, Ketenzorg dementie of zorg rondom dementie in de regio.
Contactpersoon: Tanja Bergenn (secretaris Alzheimer Nederland, Afd. Westelijk Utrecht).
Telefoon: 
E-mail: t.bergen@alzheimervrijwilligers.nl
Website: www.alzheimer-nederland.nl

Cursusproject.nl

Informatie over de cursusprojecten in de regio.
Home page:  cursusproject.nl

Design & Bouw: Fly Webservices