Informatie

Collectieve verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers

De Gemeente Stichtse Vecht heeft een basispolis afgesloten waarmee ongevallen- en persoonlijke eigendommenrisico’s en aansprakelijkheid worden afgedekt en een pluspolis waarmee aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurlijke aansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid voor rechtspersonen en rechtsbijstand is verzekerd. Voor wie is de verzekering?Voor iedere vrijwilliger die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij maatschappelijk belang wordt gediend. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig. De verzekering geldt ook voor kerkelijk werk en buurtactiviteiten, met uitzondering van vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers. Ook mantelzorgers zijn verzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommen voor vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

Let op: Is er een andere verzekering dan de VNG Vrijwilligersverzekering waarop de vrijwilliger de schade kan melden? Dan gaat die andere verzekering voor.Meer weten? Kijk dan op de website van Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht

De Mantelzorglijn                           

Zorg  je voor een ander en heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Of wil je graag je verhaal kwijt? Bel dan de Mantelzorglijn van MantelzorgNL, telefoon 030-7606055.

Mantelzorg.NL

MantelzorgNL is de landelijke organisatie die helpt om te kunnen zorgen voor een ander. We bieden ondersteuning middels producten, diensten en onze Mantelzorglijn. Ook behartigt MantelzorgNL de belangen van mantelzorgers in de politiek, zowel landelijk als lokaal. Samen met meer dan 350 lokale organisaties zetten we ons met hart en hoofd voor hen in. Ben je op zoek naar informatie over mantelzorg ga naar de website www.mantelzorg.nl

Geheugenproblemen en dementie

Iedereen die ouder wordt merkt dat het geheugen wat minder goed werkt dan voorheen. Dit hoeft niet altijd ernstig te zijn, het hoort bij het ouder worden. Maar voor sommige mensen kan het wel ernstige vormen aannemen. Hebt u het gevoel dat er meer aan de hand is? Bespreek het met uw huisarts of neem contact op met de dementieconsulent. 

Maandelijks zijn er informatieve en gezellige bijeenkomsten over geheugenproblemen, bijvoorbeeld het Alzheimercafé in Maarssen en Breukelen.

Wekelijks zijn er ontmoetingsgroepen voor mensen met beginnende dementie die zo lang mogelijk in goede conditie willen blijven: Ontmoetingsgroep Blijf Actief, in Breukelen en Loenen.

Dementieconsulent Regio Breukelen, Loenen, Kockengen

Anne Larue                             
Mobiel: 06-31043082             
E-mail: a.larue@careyn.nl

Mevrouw E.E.P. Arts
E-mail: e.arts@careyn.nl

Dementieconsulent Regio Maarssen en Maarssenbroek

Corlien Klijnsma
Mobiel: 06-46147273
E-mail: cklijnsma@rijnhoven.nl

Alzheimer Nederland

Postbus 2077, 3800 CB Amersfoort
Telefoon: 033-3032502
E-mail: info@alzheimer-nederland.nl
Website: www.alzheimer-nederland.nl 

Platform Alzheimer

Op dit platform van Alzheimer Nederland vindt u informatie over dementie. 

Saar aan huis

Op zoek naar aanvullende mantelzorg in de gemeenten Utrecht, Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern en Stichtse Vecht Breukelen, Loenen en Maarssen? Kijk dan op de website van Saar aan Huis. 

Contact via e-mail: utrecht@saaraanhuis.nl of inge.petit@saaraanhuis.nl.

Bellen kan ook: (030) 76 05 677.

Hulp via Whatsapp regelen

Vind je het alsnog moeilijk om hulp te vragen? Of weet je niet goed wat en van wie?

In Huppla geven jouw vrienden concreet aan waarmee zij kunnen helpen. Jij ziet het aanbod in een helder overzicht. 

Nodig vrienden en bekenden uit die willen helpen. Dit kan heel eenvoudig via WhatsApp, e‑mail of door een link te versturen. Kijk voor meer informatie op: www.huppla.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design & Bouw: Fly Webservices