Lezing: Natuur is goed voor je gezondheid!

Een bezoek aan de natuur zorgt voor een vermindering van pijn en negatieve emoties zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Je wordt er positiever van! Buiten zijn heeft veel goede effecten op lichaam en geest. Minimaal twee uur per week buiten zijn in een bos, park of aan het water draagt bij aan je welzijn en gezondheid. Zo schrijven artsen in Schotland zelfs natuur op recept voor!

Op donderedag 17 december houdt Diane van Diemen (gecertificeerd wandelcoach) een lezing over de positieve effecten die de natuur op ons heeft. We beginnen met een presentatie en een quiz over de gezondheidseffecten van de natuur. Ook is er voldoende ruimte in het programma om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp en om onze ervaringen met de natuur te delen.

Verdieping
Tijdens gesprekken en wandelingen in de natuur kan men tot verdieping komen met vragen waar men mee zit en wat men anders zou willen doen. De natuur kan een spiegel voorhouden en op die manier een handje helpen. De natuur heeft een weldadig effect. De wandelcoach voert al wandelend gesprekken en kan daarbij gebruik maken van de symboliek van de natuur. En: buiten zijn heeft veel goede effecten op lichaam en geest.

Project voor langdurige zorg en ondersteuning ouderen
Deze lezing is de eerste van een serie van drie en is gestart met subsidie van ZonMW, een project om de langdurige zorg en ondersteuning van ouderen door diverse professionals beter op elkaar af te stemmen door het starten van een specifiek ouderen spreekuur. Uit onderzoek naar de behoeften van ouderen bleek dat er een grote wens was naar ontmoeten via een interessante lezing en daar over met elkaar te praten.

  • Datum: donderdag 17 december, van 14.00 tot 16.00 uur
  • Plaats: Bibliotheek Maarssendorp, Harmonieplein
  • Vanwege de Corona-maatregelen is er plaats voor max. 15 personen en is aanmelden tevoren nodig
  • Aanmelden bij Daphne de Vette, mail: d.devette@welzijnsv.nl of tel. 0346-290710
  • Voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd.

Meer informatie over het werk van wandelcoach Diane van Diemen is te vinden op: buitengesprek.nl

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Smyler Web