Lichtjeskaarten in Breukelen!

Midden in de donkere decembermaand verbindt traditiegetrouw een lint van licht de drie monumentale kerkgebouwen aan de Straatweg in Breukelen. De H. Johannes de Doperkerk, de Pieterskerk en de Pauluskerk willen op deze manier iets van de liefde van God en van de verbinding met elkaar en met de wereld laten zien. Helaas kan dit jaar door het coronavirus de 10de Lichtjesavond niet plaatsvinden, terwijl de boodschap van kerst en van de overwinning van het licht nu misschien wel extra hard nodig is.

We missen nabijheid en merken hoe belangrijk het is om naar elkaar om te zien, elkaar te troosten en te bemoedigen. Maar als er geen echte lichtjes kunnen worden ontstoken en er geen hart kan worden gevormd op straat, kunnen we voor elkaar natuurlijk nog wel een lichtje zijn. De drie kerken stellen daarom met de projectgroep ‘Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht’ vanaf 18 december ‘Lichtjeskaarten’ beschikbaar voor de inwoners van Breukelen.

Deze ansichtkaarten zijn gratis te verkrijgen bij o.a. de deelnemende winkeliers en de kerken. Op de achterkant van de kaart staat de volgende toepasselijke tekst van Stef Bos:

Geef licht
Voor een uitweg uit het donker
Geef wat er vaak niet is
Geef licht
Geef alles wat je hebt
Geef de liefde een gezicht

U kunt hier een persoonlijke boodschap aan toevoegen voor een buurvrouw of buurman, of voor iemand anders in het dorp en zo laten zien dat u aan hen denkt.

Voor alle activiteiten die dit jaar wel door gaan, waaronder de reguliere kerkopenstellingen en de (online) kerkdiensten, kunt u kijken op de volgende websites:

www.samentegeneenzaamheidsv.nl

www.stjandedoper-vechtenvenen.nl/johannesdedoper-breukelen/

www.pieterskerk.info

www.pauluskerkbreukelen.nl

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices