Ontmoetingsactiviteiten in centrum de Vondel per september naar andere locatie

Door de forse bezuiniging en de stijgende kosten kan Welzijn Stichtse Vecht de exploitatiekosten van de Vondel niet meer betalen. De gebruikers en vrijwilligers zijn hier begin maart over geïnformeerd.Welzijn Stichtse Vecht heeft, zoals toen toegezegd, onderzoek gedaan naar oplossingen om de Vondel te behouden. Uit het onderzoek is gebleken dat dit helaas niet haalbaar is.

Gelukkig is er wel een alternatief gevonden. Met ingang van september zijn de meeste activiteiten warm welkom bij woon-zorgcentrum de Merenhoef in Maarssen. De Merenhoef kijkt uit naar de komst van de groepen en ziet een grote meerwaarde van de reuring die het zal geven. Een plek waar zowel de inwoners als de wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten.
De details worden de komende tijd uitgewerkt. De vrijwilligers worden daarbij betrokken. Leonie de Vries is voor hen contactpersoon bij Welzijn Stichtse Vecht.

Welzijn Stichtse Vecht heeft in alle zorgvuldigheid gekeken naar oplossingen zodat de huidige ontmoetingsactiviteiten doorgang kunnen hebben en is blij met het geboden alternatief door de Merenhoef. We zien een overname dan ook vol vertrouwen tegemoet.

Huurders, zoals de GGD, de taalschool en de Activiteitenbus kunnen wat langer in de Vondel blijven. Terwijl het gebouw langzaam leeggemaakt wordt in de periode van 1 september tot en medio december, kan de vereniging Activiteitenbus van het kantoor gebruik blijven maken. Ook de taalschool en de rijbewijskeuringen kunnen nog even voortgaan. Zij worden apart geïnformeerd over het exacte tijdstip waarop ook hun dienstverlening in de Vondel zal moeten stoppen. Zij worden apart geïnformeerd over het exacte tijdstip waarop ook hun dienstverlening zal moeten stoppen.

 

Zie ook: Toelichting op bezuiningingen en sluiting gebouwen

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices