Samen sporten met een beweegmaatje

LET OP: Dit is een oud nieuwsbericht. Het is niet meer mogelijk om je op te geven als vrijwilliger of aan te melden voor een beweegmaatje!

Het sporten in grotere groepen laat nog even op zich wachten. Gelukkig mag je wel met iemand anders samen sporten. Bewegen geeft een fijn gevoel en zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen. Daarnaast bouw je je spieren op, is het goed voor je conditie en evenwicht én is het een goede manier om je coronakilo’s kwijt te raken. Samen sporten is bovendien erg gezellig, en in de buitenlucht ook nog eens gezond en veilig. Voor iedereen, van jong tot oud, die graag samen met iemand anders wil sporten, biedt Welzijn Stichtse Vecht beweegmaatjes aan.

Samen met je beweegmaatje kun je gaan wandelen, fietsen of bijvoorbeeld oefeningen doen bij de buiten beweegtoestellen. Oefeningen kunnen staand worden gedaan, maar ook zittend. Ook is het mogelijk om thuis oefeningen te doen. Samen bewegen kan dan bijvoorbeeld voor het raam of in de gang, met de voordeur open. De beweegmaatjes zijn vrijwilligers van Welzijn Stichtse Vecht.

Wil je graag samen bewegen met een maatje? Je krijgt dan 12 weken lang een beweegmaatje op bezoek en jullie bewegen samen minimaal een half uur. De kosten zijn €24,-.

Ook zoeken wij vrijwilligers die graag een maatje willen zijn voor iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken om te gaan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, mensen die door ziekte moeilijk kunnen bewegen of mensen van een andere culturele achtergrond. Vind jij het leuk om anderen te motiveren en te begeleiden? Meld je dan nu aan.

Zowel mensen die graag een beweegmaatje willen hebben als vrijwilligers die zich willen inzetten voor een ander kunnen zich opgeven bij Welzijn Stichtse Vecht door te bellen naar 0346 -  29 07 10 of een mail te sturen naar sport@welzijnsv.nl

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices