Samen tegen eenzaamheid: een terug-en vooruitblik

De Week tegen Eenzaamheid ligt alweer twee maanden achter ons. Er waren veel mooie initiatieven en daarvoor willen we alle ondernemers, organisaties en betrokken inwoners bedanken. Hieronder een kleine impressie van de activiteiten. Nu zijn we in december, een donkere maand waarin we van jong tot oud een klein lichtpuntje kunnen zijn. Een lichtpuntje om weg te geven of een lichtpuntje om te ontvangen in deze bizarre Corona tijd.

In de knusse warme locaties van Centrum Heartful was iedereen welkom voor fysieke inspanning of mentale ontspanning, in 2021 kun je opnieuw kennis gaan maken aldaar. De bibliotheken hadden levende verhalen. Je kon kennis maken met inwoners, die net als een echt boek, vertelde over hun leven. In de decembermaand staat ‘leve het Leven’ centraal; er liggen boeken, films en tijdschriften die ‘licht’ geven oftewel leesmateriaal die de mooie kanten van het leven laten zien, ondanks deze donkere tijd. Een andere ontmoetingsplek was Slot Zuylen, waar we tijdens de herfstdagen een mooie kraam mochten gebruiken om in gesprek te gaan met de bezoekers. Bij de Bovenkamer in Breukelen stonden ontmoetingen en het gebed centraal, ook zij gaan door in het nieuwe jaar.

Tijdens de creatieve workshop ‘Spiegelbeeld’ in Fort Maarssenveen kon je een belangrijke stap maken van denken naar doen. Hoe neem je afstand van je negatieve gedachten? Deze workshop krijgt een vervolg in 2021.

Actief bezig zijn kan je ook bij de Zeeverkenners of samen wandelen met Miranda van MRs Unlimited-Ophelie. Zij wil op 22 december weer op pad gaan, ga je mee? Om te onthaasten en jezelf te ontdekken. Wie even niet kan wandelen en toch graag wil praten en tegelijkertijd wil knuffelen met hondje Putti, kan Ellen bellen voor en afspraak.

In Vreeland kan je je aanmelden om als vrijwilliger een lichtpuntje (een kleien attentie of een kaart) te brengen of iemand aanmelden die wat extra aandacht kan gebruiken in deze donkere december maand. ‘Vreeland straalt door om te zien naar elkaar’!

Hoewel de ‘lichtjestocht’ in Breukelen geen doorgang kan hebben, besloten de gezamenlijke kerken en Welzijn Stichtse Vecht wél om ‘lichtjeskaarten’ te gaan maken. Bij de kerken en winkeliers kan je gratis kaarten halen om een persoonlijke groet te brengen bij iemand die dat nodig heeft.

We kunnen allemaal een klein lichtpuntje geven aan iemand die je even een hart onder de riem wilt steken. Laten we ondanks alle Corona maatregelen even stil staan en iets betekenen, bijvoorbeeld door iemand te bellen, een kaart te sturen of even een praatje maken. Dan ziet de Stichtse Vecht er straks een beetje mooier uit in deze donkere maand.

Kijk voor meer informatie op www.samentegeneenzaamheidsv.nl

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices