Schenking cadeaubonnen aan voedselbank Breukelen/Loenen

Dit jaar ziet de kerstpakkettenactie voor de Voedselbank uitgiftepunten vanwege het Corona virus er anders uit. Dit is heel verdrietig omdat juist in deze moeilijke periode een mooi en feestelijk pakket een klein lichtpuntje had kunnen zijn voor deze huishoudens. Helaas zijn er op dit moment nog steeds heel veel gezinnen in gemeente Stichtse Vecht die afhankelijk zijn van hulp van de Voedselbank.

Een laag inkomen vergroot de kans op eenzaamheid. Aan sociale contacten zijn dikwijls kosten verbonden en wie niet mee kan doen is geneigd zich terug te trekken. Geldgebrek is een hele hoge stressfactor. Het is bewezen dat je minder goed je zaken kunt regelen en geen goede beslissingen meer kunt nemen. Daarnaast heeft het een negatieve invloed op het vertrouwen in jezelf en anderen.

Om die reden zocht Welzijn Stichtse Vecht contact met Larissa om toch iets te kunnen betekenen. Zij regelt al jaren de extra kerstpakketten voor Voedselbank Breukelen en Loenen. Dit jaar geen kerstpakketten met versproducten maar mooie cadeaubonnen van de plaatselijke winkeliers, marktkoopmannen en horecagelegenheden. Zodat deze huishoudens zelf versproducten, speelgoed, boeken, sieraden of spulletjes bij de drogisterij kunnen kopen. Er zaten ook dinerbonnen bij en zelfs een gratis knipbeurt bij de kapper.

Medewerkers van Welzijn Stichtse Vecht hebben in totaal voor € 300,00 aan bonnen gedoneerd. De meeste zijn gekocht bij de winkels die aangesloten zijn bij de winkeliersvereniging van Breukelen centrum en sommige winkeliers hebben nog extra gedoneerd. We willen iedereen enorm bedanken. Hoe mooi is het om de voedselbank te steunen en tegelijkertijd onze lokale ondernemers in deze moeilijke Corona periode! Dat is een win-win situatie!

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices