Voormalig bestuurslid Welzijn Stichtse Vecht koninklijk onderscheiden

Mevrouw Narda Vriesinga krijgt haar onderscheiding vooral voor haar grote verdiensten voor de Stichting Welzijn Ouderen Maarssen (SWOM). Dit werd later Welzijn Stichtse Vecht.

Mevrouw Vriesinga heeft zich in diverse functies, zoals vrijwilliger, vicevoorzitter en bestuurslid vanaf 1984 tot 2019 met grote betrokkenheid voor het welzijnswerk in het algemeen en in het belang van de SWOM in het bijzonder ingezet. Ze begeleidde vooral juridisch complexe kwesties en was nauw betrokken bij de fusies in 2013 en 2017.
Daarnaast initieerde zij de Stichting Activiteitenbus en verleende zij veel ondersteuning bij de oprichting van het ouderencentrum De Vondel in Maarssen.

Verder heeft zij zich als vrijwilliger en bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium in Amersfoort bijzonder verdienstelijk gemaakt. Zo was zij van 2002 tot 2014 verantwoordelijk voor de nieuwsbrief die tweemaal per jaar uit kwam.

Ook is zij sinds 2012 vrijwilliger bij de Stichting Akademie Muzikaal Talent (AMT) in Utrecht (van 2012 tot nu) en vrijwilliger en secretaris bij Golfclub De Haar (vanaf 2015).

Tot slot mogen haar verdiensten als voorzitter van de Nederlandsche Vereniging van Vrouwen met Academische opleiding, afdeling Utrecht, haar inzet als bestuurslid van het Maarten Schuit Fonds en als secretaris van het Hendrik Tuinema fonds niet onvermeld blijven.

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zullen de burgemeesters de Koninklijke onderscheidingen voorlopig niet opspelden. 

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Smyler Web