Wie kent de eenzaamheid niet?

Online training eenzaamheid: doe mee!
We praten liever niet over eenzaamheid en gaan het onderwerp bij voorkeur uit de weg. Slechts een enkeling durft te zeggen: ‘ik ben eenzaam’. En slechts een enkeling die dan kan luisteren zonder meteen in oplossingen te schieten. Oplossingen waar de ander veelal niets aan heeft en het gevoel van eenzaamheid juist versterkt. Alle aandacht voor eenzaamheid ten spijt: het is en blijft een onderwerp waar een zwaar taboe op rust; een stigma en dat doen we met ons allen, helaas!

Daarom organiseert Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht een training over eenzaamheid.

Praten over eenzaamheid
Dat nare gevoel van eenzaamheid: dat je je niet verbonden voelt met de mensen om je heen of dat je die hechte, emotionele band mist óf dat je nog maar weinig tot geen contacten hebt met anderen. Dat geeft uiteraard een boel negatieve gevoelens en gedachtes van leegte, verdriet, angst, zinloosheid én lichamelijke of psychische klachten. Hoe mooi als we met elkaar daarover kunnen praten, als klasgenoot, collega, buur, familie, vriend of als kennis zodat we met elkaar de eenzaamheid uit de taboesfeer halen en daarmee de eenzaamheid zachter maken.

Training over eenzaamheid: maandag16 november 2020
De werkgroep* Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht wil graag dat eenzaamheid een gespreksonderwerp is voor ons allemaal, jong en oud; al of niet werkend in de zorg in heel Stichtse Vecht. Daarom organiseert de werkgroep op 16 november van 19.00 tot 22.00 uur een online training over eenzaamheid. Leren over de eenzaamheid van anderen - en mogelijk ook van jezelf - én leren hoe je eenzaamheid wilt en kunt bespreken: dát zijn de thema’s van deze avond.

Schrijf je nu in!
Het maximum aantal deelnemers is 12 en je moet natuurlijk in het bezit zijn van een laptop of computer. Meld je snel aan op: www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/aanmelden-online-training-eenzaamheid, want vol is vol!

Meer informatie? Mail dan naar: aheerdink@handjehelpen.nl

*Het kernteam ‘Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht’: Leonie en Marijke van Welzijn Stichtse Vecht, Angelique van Handjehelpen, Steve van Jeugd-Punt, Miranda van Mrs Unlimited-Ophelie en Veronique van Gemeente Stichtse Vecht.

Terug naar nieuwsoverzicht

Design & Bouw: Fly Webservices